Kennel Witte Herdershond


De Zwitserse Witte Herdershond

Top kwekerij
gespecialiseerd in gezondheid
en uitmuntend karakter

Karakter van de Witte Zwitserse herder:

Hij is vriendelijk en sociaal

Natuurlijk heeft hij zijn baasje zoals iedere hond, maar hij accepteert ook de bevelen - en zeker de liefkozingen - van de andere huisgenoten. De Witte Zwitserse herder is bijzonder attent met baby's en kinderen die hem aan oren en staart mogen trekken tot hij het beu is. Dan loopt hij gewoon weg, maar gaat niet grommen! Een welkome gast wordt eerst uitvoerig besnuffeld en daarna kwispelend begroet. Ook andere huisdieren die tot de familie behoren — honden, katten en zelfs konijnen, worden snel kameraadjes. Paarden en ezels zijn de "grote vrienden" met wie ze keer op keer een loopwedstrijd houden.

Maar toch een echt goede waker

Zwitserse Witte Herdershond puppiesEen vreemdeling komt niet zomaar op ons terrein. Het geblaf schrikt hem af, ook al is hij al een paar keer geweest! Een hele goede waakhond dus. Een waakhond met principes en intelligentie. Niet alleen ongewenste vreemdelingen houdt deze hond op afstand, maar ook de everzwijnen 's nachts, de vossen, enz. Geen kip die gestolen wordt, geen aardappel uit de moestuin weggejat en alle paarden blijven netjes op de weide. Gedaan met de zorgen!

En dan zijn herdersinstinct

Zwitserse Witte Herder pupsToegegeven, het is geen Border Collie. Maar toch is onze Witte Zwitserse Herdershond zo intelligent, dat snel begrepen wordt wat we van hem verwachten, wat de schapen, de geiten of zelfs de paarden betreft. Hij slaat onmiddellijk alarm als er een paard uitbreekt. En hij weet hoe de geiten in de stal te houden als we hooi geven en de deur wagenwijd openstaat. Als we met onze kudde geiten gaan wandelen loopt iemand voorop, gevolgd door de kudde en de witte herder achteraan. Mooi zo. Een geit die durft op andermans weide of veld te gaan, wordt er even snel weer afgejaagd. Dat mag niet, en de hond doet zijn werk!

Een trouwe vriend die niet wegloopt

In 2005, toen we onze eerste Zwitserse Witte Herder hadden gekocht, hadden we géén afsluitingen. Anouck liep nooit weg, bleef altijd op ons terrein, zelfs als we er zelf niet waren. Ook op wandelingen ging ze nooit weglopen, ook niet met de geur van konijnen en hertjes in de neus! Het is géén Husky, géén Malamoet en ook géén jachthond.

Een sportieve werker

De Witte Zwitserse herder houdt van wandelen, lopen, zwemmen en zelfs bergbeklimmen. Op wedstrijden blinkt hij snel uit wat betreft gehoorzaamheid, agility en speurwerk. Hij wordt evenals de Duitse herder opgeleid tot blindengeleidehond.

En wat blijkt bovendien?

Onze specifieke manier van kweken in de vrije, weidse natuur, in roedel- en familieverband, met in het begin alleen de vertrouwde geluiden en geuren van de moeder en het nest en later het steeds verder en verder op verkenning gaan met mamalief en broertjes en zusjes, en nòg later ook het vrije stoeien en lopen met al de andere honden ... het geeft onze puppies een groot zelfvertrouwen, waar geen plaats is voor angst en onzekerheid. Dit drukt zich uit in een evenwichtige hond die goed in zijn vel zit, vriendelijk en aanhankelijk is, maar toch ook snel zelfstandig. Op 8 weken tijd zijn onze puppies uitgegroeid tot sterke, gezonde hondjes met een uitzonderlijk goed karakter. Zo wordt het ons keer op keer gezegd door de nieuwe eigenaars en daar zijn we terecht heel fier op!

Rashond Zwitserse Witte Herder